21. Svetosavski bal u organizaciji „Svetosavlja“

0
72

Organizacija „Svetosavlje“, 26. januara, uoči Svetog Save, održala je tradicionalni, dobrotvorni Svetosavski bal. Ovom prilikom potpisan je i protokol o saradnji između organizacija „Svetosavlje“ i „Srbi za Srbe“.

Posle dve godine pauze održan je tradicionalni Svetosavski bal u organizaciji „Svetosavlja“, kom su prisustvovali prijatelji i saradnici organizacije, privrednici, profesori i predstavnici brojnih zrenjaninskih institucija. Goste je dočekao kum slave Dragan Ristić sa članovima svoje porodice, koji se nakon verskog obreda obratio prisutnima i predao kumstvo za narednu godinu Draganu Todoroviću i njegovoj porodici.

Sva sredstva prikupljena na Svetosavskom balu biće iskorišćena za finansiranje Svetosavskih stipendija, koje su namenjene odličnim đacima i studentima iz višedetnih porodica slabijih materijalnih mogućnosti.  Sem toga, organizacija „Svetosavlje“ svake godine obezbeđuje školama sa teritorije Grada Zrenjanina i Opštine Žitište osveštane ikone Svetog Save za sve njihove učionice i kabinete. Ove godine ikone su obezbeđene za još sedam škola, a direktorima škola ikone je uručio predsednik organizacije Svetosavlje Dragan Vidaković, koji je i u ime organizacije potpisao memorandum o saradnji sa predsednikom organizacije „Srbi za Srbe“ Igorom Rašulom.

Svečani deo programa svojim nastupima uveličali su članovi Kulturno umetničkog društva „Đerđef“, članice hora „Žene mironosice“ i mlada Vaskrsija Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here