Raspisan konkurs za pošumljavanje

0
16

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije raspisalo je danas Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini.

Ministarstvo je ove godine opredelilo 100 miliona dinara za povećanje pošumljenosti teritorije Republike Srbije. Ova sredstva dodeljuju se za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Konkurs se odnosi na pošumljavanje degradiranih površina, stvaranje vetrozaštitnih pojaseva, pošumljavanje u zaštićenim područjima, pošumljavanje gradskih šuma i parkova, kao i ostalih vidova pošumljavanja javnih površina u cilju zaštite životne sredine. Svi detalji konkursa mogu se videti na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine. Pravo učešća na konkursu imaju jedinice lokalne samouprave, a konkurs je otvoren do 14. februara, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here