Vlada dostavila poslanicima izveštaj o pregovaračkom procesu, orlić zakazao sednicu za četvrtak

0
32

Poslanicima je dostavljen izveštaj Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u Prištini, saopštio je parlament, a predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je sednicu Narodne skupštine Republike Srbije za četvrtak, 2. februar 2023. godine, sa početkom u 10 časova.

Vlada Srbije dostavila je poslanicima “Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u Prištini, od 1. septembra 2022. do 15. januara 2023”, u kome se ističe da je u ovom periodu došlo do eskalacije krize, kao i sistemske diskriminacije i nasilja prema Srbima na Kosovu i Metohiji i ocenjuje da za takav razvoj događaja isključivu odgovornost snosi prištinska strana. Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je Treću posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u Trinaestom sazivu, za četvrtak, 2. februar 2023. godine, sa početkom u 10 časova, a u radu skupštine učestvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za ovu sednicu predložen je sledeći dnevni red.

1. Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 1. septembra 2022. do 15. januara 2023. godine, koji je podnela Vlada.

U izveštaju se ističe i da Beograd neće odustati od zahteva da ZSO bude hitno formirana, kao i da će Vlada Srbije i ubuduće biti usredsređena na neposrednu zaštitu bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, kao i na zaštitu srpskih nacionalnih interesa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here