Vučić i Radev ozvaničili početak izgradnje gasnog interkonektora u Kostinbrodu

0
52

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je, zajedno sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, gradilište u Kostinbrodu u blizini Sofije, na kojem su danas počeli radovi na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, na bugarskoj teritoriji.

Predsednici Srbije i Bugarske, Aleksandar Vučić i Rumen Radev, ozvaničili su danas početak izgradnje gasnog interkonektora Bugarska-Srbija u Kostinbrodu. Međusistemska gasna veza “Bugarska-Srbija” u Srbiji biće dužine 109 kilometara, a ukupna dužina dvosmernog gasovoda kroz obe države je 170 kilometara, od Novog Iskara u blizini Sofije do Niša. Gasovod je kapaciteta 1,8 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a predviđeno je da bude operativan sredinom 2023. godine.

Obilasku su prisustvovali i ministri rudarstva i energetike dveju zemalja Dubravka Đedović i Rosen Hristov, kao i izvršni direktor „Srbijagasa” Dušan Bajatović i „Bulgartransgaza” Vladimir Malinov. Očekuje se da će gasna interkonekcija između dve zemlje biti spremna za operativni rad polovinom ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here