Brnabić prisustvovala početku radova u Ložionici u Beogradu

0
27

Predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić prisustvovala je obeležavanju početka radova u Ložionici u Beogradu i tom prilikom položila svoju poruku za buduće generacije u vremensku kapsulu, koja će biti postavljena u temelj nove Ložionice.

Brnabić je u poruci budućim generacijama poručila da nastave iskru genijalne inovativnosti i stvaralaštva, koja hiljadama godina postoji na ovim prostorima, kao i da nas učine ponosnima. Premijerka je ovom prilikom navela da budući naraštaji kreativaca iz Ložionice treba da uvedu svoje društvo u neku novu tehnološku revoluciju, jer će Ložionica biti motor napretka i svetionik u budućnosti.

Kreativno-inovativni multifunkcionalni centar Ložionica, kao objekat javne namene, fokusiran je pre svega na sadržaje iz domena kreativnih industrija, inovacija i ekonomije zasnovane na znanju. Ideja je da Ložionica postane obeležje Beograda – destinacija koja podjednako privlači Beograđane i turiste, strane i lokalne, mesto stvaranja i susreta talenata.

Projekat rekonstrukcije i adaptacije Ložionica deo je strateške opredeljenosti Vlade Republike Srbije da podrži razvoj inovaciono-kreativnog ekosistema, povoljnog za domaće i strane investicije. Sektor kreativnih industrija već sada čini više od 7,4 odsto BDP-a Srbije i za samo poslednjih šest godina ostvaruje rast od 60 odsto, dok kumulativni rast izvoza sektora, u istom periodu, iznosi 51 odsto. Ovaj projekat u skladu je i sa strateškim krovnim dokumentima poput Strategije pametne specijalizacije koja prepoznaje kreativne industrije, a posebno sektor video igara i vizuelnih efekata, kao motor budućeg održivog ekonomskog i socijalnog razvoja naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here