Nastavljena posebna sednica o Kosovu – Vučić: Srbija će možda morati da uvede sankcije Rusiji

0
41

Posebna sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara nastavljena je danas u 11 sati, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Narodna skupština danas nastavlja raspravu o Kosovu. Poslanici vladajuće većine Narodne skupštine velikim aplauzom dočekali su Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, dok je u ime Vlade prisutan i dalje samo Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM. Vučić je u skupštini izjavio da će Srbija možda morati da uvede sankcije Rusiji.

Prvo vanredno zasedanje Skupštine Srbije u Trinaestom sazivu biće održano 4. februara, saopšteno je danas iz Narodne skupštine. Na dnevnom redu biće 32 tačke, a poslanici će između ostalog raspravljati o izmenama zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata i o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine. Na sednici će biti razmatrani i predlozi zakona o Visokom savetu tužilaštva, o Ustavnom sudu, o sudijama, o uređenju sudova i o javnom tužilaštvu. Zbog Prvog vanrednog zasedanja Skupštine očekuje se da će danas biti završena sednica u Kosovo koja je počela u četvrtak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here