Premijerka Brnabić se sastala sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj

0
44

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o saradnji na strateškim projektima.

Brnabić je izrazila zahvalnost Reno-Baso na podršci koju EBRD pruža Srbiji, istakavši važnost investicija u oblasti infrastrukture i energetike za razvoj Srbije. Sagovornice su posebno razgovarale o saradnji u oblasti naučne i inovacione infrastrukture. Pored proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je izgradnja novog i u Kruševcu. Premijerka je predstavila planove za izgradnju BIO 4 kampusa, jedinstvenog centra koji će integrisati visokoškolske i naučnoistraživačke ustanove sa privredom, kao i kapacitete i aktivnosti u oblasti veštačke inteligencije i mogućnosti koje pružaju za razvoj naše privrede.

Brnabić i Reno-Baso razgovarale su i o programu dualnog obrazovanja koji je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade u oblasti obrazovanja. U okviru sastanka, Rene-Baso i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić potpisale su Memorandum o razumevanju između Kancelarije i EBRD-a u vezi sa nastavkom saradnje i podrške koju ta banka pruža učešću privatnog sektora u obrazovnim procesima i većim učešćem kompanija u programu dualnog obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali i ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here