Dodatnih 1000 mesta za smeštaj u ,,Studenjaku’’

0
43

Ministar prosvete Branko Ružić prisustvovao je predstavljanju nagradjenog idejnog resenja za izgradnju novog smestajnog bloka u Studentskom gradu

Posle četvrt veka, koliko je prošlo od poslednje velike rekonstrukcije Studentskog grada na Novom Beogradu, ovaj kompleks ponovo je pod lupom arhitekata. Naime, Ministarstvo prosvete, zbog potrebe povećanja broja smeštajnih kapaciteta u studentskim domovima u okviru univerzitetskih centara, pre nekoliko meseci raspisalo je međunarodni konkurs za uređenje kompleksa, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih smeštajnih kapaciteta u Studentskom gradu, popularnom “Studenjaku”, na Novom Beogradu. Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ovom prilikom da se veoma ozbiljno pristupa unapređenju učeničkog i studentskog standarda.

Nadežda Grockova Leruste, menadžerka Razvojne banke Saveta Evrope istakla je da je ponosna što mogu da podrže projekte u prosveti.

Prema aktuelnom arhitektonskom rešenju, “Studenjak” će, kada radovi budu završeni, imati dodatnih 1.000 mesta za smeštaj studenata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here