Vučić na obeležavanju 100 godina penzijskog sistema u Srbiji

0
49

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je skupu povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji i, obraćajući se okupljenima, rekao da još mnogo toga imamo da naučimo od penzionera, a da je pitanje koliko smo od onoga što su zaradili i izgradili uspeli da uništimo u prethodnim decenijama.

Na skupu povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se penzionerima što su bili uz državu u teškim vremenima i najavio da će ubuduće penzije da prate plate i da će povećanje penzija biti značajno i svake godine, a, kako je rekao, cilj je da za dve godine prosečna penzija u Srbiji bude 450 evra.

Vučić je najavio da će penzioneri od oktobra ove godine moći da koriste kartice za popuste u kupovini i plaćanju usluga. Radiće se i na prevenciji bolesti starijih, pa će u gradovima i opštinama biti postavljeni punktovi za dijagnostičke preglede i besplatno određivanje terapije najavio je Vučić.

Predsednik je istakao da se bez penzionera, njihove odgovornosti, ozbiljnosti i razumevanja, ništa u Srbiji ne bi moglo napraviti niti proizvesti i dodao da penzioneri „i dalje rade za Srbiju“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here