Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas jedinice Prve brigade kopnene vojske u novosadskim kasarnama „Tvrđava“ i „Jugovićevo“.

Ministra Vučevića dočekao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković informisao je ministra odbrane o stanju u toj brigadi i o zadacima koji je očekuju u narednom periodu. Ministar Vučević razgovarao je sa pripadnicima Prve brigade i uverio se u njihovu spremnost, obučenost i motivisanost da izvrše sve zadatke koji se pred njih postave. Tokom obilaska kasarne „Tvrđava“, ministru Vučeviću predstavljeni su radionički kapaciteti logističkog bataljona i prikazan tehnološki proces konzervacije naoružanja.

U kasarni „Jugovićevo“ ministar odbrane prisustvovao je obuci profesionalnog sastava i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka na oklopno-izviđačkim automobilima BRDM-2, zatim obuci na samohodnom raketnom sistemu za PVD strela S-10M i na trenažeru za obuku operatora na tom sistemu, kao i obuci jedinica veze na sistemima telekomunikacija. Takođe, ministar Vučević prisustvovao je i prikazu obuke izviđača tokom izvršenja prepada na elemente borbenog rasporeda neprijatelja.