Selaković povodom Dana državnosti – Ideja slobode, čvrsta i nepokolebljiva volja i srpska sloga

0
43

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković, kao izaslanik predsednika Republike, danas je povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije – Sretenja, predvodio državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomenika Neznanom junaku na Avali. Selaković se nakon toga upisao u spomen-knjigu.

„Srbija slavi Sretenjski podvig Karađorđa i njegovih ustanika, Miloša i njegovih ustavotvoraca, koji su 1804. i 1835. godine postavili temelje moderne Srbije i ispisali recept uspeha – ideja Slobode, čvrsta i nepokolebljiva volja i srpska sloga. Kada se rukovodimo time, možemo i ono sto izgleda nemoguće. Današnja Srbija, rukovođena mudrom politikom, koju je uobičajavao Miloš Veliki, smelo i hrabro gledajući budućnost, kao što je to činio Crni Đorđe, čuva i gradi svoju samostalnost i nezavisnost, gradeći Otadžbinu za svoje sinove i kćeri koji će vođeni idejom Sretenjskog podviga umeti da je sačuvaju za buduće vekove i pokolenja“, napisao je Selaković.

Dan državnosti obeležava se polaganjem venaca i odavanjem počasti na više lokacija. Jutros je u Kragujevcu održana Sretenjska akademija „Knežev zapis“, kojoj je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je kod spomenika Voždu Karađorđu u Orašcu održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here