Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata boravi na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “IDEX 2023” u Abu Dabiju, obišao je danas štand “Jugoimport-SDPR”, na kome je, u okviru nacionalnog paviljona, predstavljen deo proizvodnog programa Odbrambene industrije Srbije.

Obilasku je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević koji sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnikom Petrom Cvetkovićem, pomoćnikom ministra za materijalne resurse Nenadom Miloradovićem i delegacijom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije boravi u Abu Dabiju radi posete ovoj sajamskoj manifestaciji na kojoj učestvuju i predstavnici Odbrambene industrije Srbije.

Predsednik Vučić istakao je tokom obilaska štanda „Jugoimport-SDPR“ koji je okupio srpsku odbrambenu industriju, da se na osnovu prikazanog vidi „da idemo s velikim razvojem“. Predsednik Republike govorio je o konkursu za prijem u specijalne jedinice, u 63. padobransku brigadu, 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“, koji je otvoren. –

Vućić je izjavio da je došao na Sajam i radi kupovine dronova i da će do kraja godine oni stići u Srbiju. – Kiler dronove kupujemo i uskoro potpisujemo ugovore, narednih dana. Očekujemo ih pre kraja godine u našoj zemlji, rekao je predsednik i posebno istakao značaj “nora” i novog oruđa „aleksandar“, nazvanog po kralju Aleksandru. On je naglasio značaj opremanja Vojske Srbije u narednom periodu. –  Za vojsku kupujemo 109 „miloša“ , 39 „lazara“, 26 tenkova modernizujemo, 26 BRDM, 12 „gvozdika“, radimo na raketnoj artiljeriji – osam modularnih ognjeva i 12 digitalnih. To sve kupujemo i sve mora da bude u Vojsci Srbije do septembra 2024. godine, istakao je predsednik Vučić.