Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković posetio je danas Zrenjanin i tom prilikom obišao preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom “Stil”.

Ministar Selaković je pogon obišao sa direktorom preduzeća “Stil” Aleksandrom Bursićem, koji ga je izvestio o uslovima rada, asortimanu i plasmanu robe na tržište, ali i problemima sa kojim se susreće ne samo “Stil” već i druga preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Ministar Selaković je, uz napomenu da je “Stil” najveći poslodavac osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji, kada su u pitanju državna preduzeća, ukazao na značaj preduzeća koja se bave zapošljavanjem osoba sa invaliditetom.

Selaković je na kraju zaključio da Srbija iscrpljuje svoj postojeći kontigent raspoložive radne snage te da je iz tog razloga važno zaposliti one koji žele i mogu da rade, ali i promovisati zapošljavanje osoba sa invaliditetom kojih ima mnogo među nezaposlenima, posebno u kategoriji teže zapošljivih lica.