Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata obišli su danas štand “Jugoimport-SDPR” na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “IDEX 2023” u Abu Dabiju.

Obilasku je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, koji je sa članovima delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prisustvovao sastanku predsednika Vučića i šeika bin Zajeda nakon obilaska štanda. Predsednik Vučić istakao je da je ponosan što je od 1.350 štandova na Sajmu šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan obišao i proveo vreme upravo na našem štandu. Kako je naglasio, to je velika čast za Srbiju i na ponos Odbrambene industrije Srbije i svakom građaninu naše zemlje. Kako je objasnio, reč je o dronovima samoubicama te izrazio nadu da ćemo već u narednih pet ili šest meseci imati prve srpske dronove samoubice u Vojsci Srbije.

Među više od 1.350 kompanija iz 65 zemalja, na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji koja se svrstava među najveće i najznačajnije međunarodne sajmove naoružanja i vojne opreme, već tradicionalno je i “Jugoimport-SDPR”, s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije.

Na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “IDEX 2023“ i Sajmu pomorske odbrane i bezbednosti „NAVDEX 2023“ prikazane su najnovije odbrambene inovacije i tehnologije, zajedno sa najnaprednijom tehnologijom i opremom koju su razvile odbrambene industrije širom sveta.