Trebalo bi ukinuti taksu za Radio-televiziju Srbije (RTS) jer više nema razloga da ona postoji, izjavio je danas Siniša Kovačević, poslanik Narodne stranke i predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje.

„Dokle više taksa za RTS? Ne vidim potrebu da se RTS više stipendira, neka zarađuje pare. Predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić je u predizbornoj kampanji izrikom tvrdio da takse neće biti“, rekao je Kovačević na sednici Odbora. Kako je saopštila Narodna stranka, Kovačević je kazao da Radio-televizija Vojvodine zaslužuje određenu vrstu pomoći jer je njena programska šema medijski neatraktivna i „pokriva 16 jezika“

On je ministra informisanja i telekomunikacija Mihajla Jovanovića pitao kada će biti dodeljena peta nacionalna frekvencija za emitovanje televizijskog programa. „Šta je s petom frekvencijom dokle ćemo je čekati, šta se čeka kad su svi zakonski rokovi probijeni?“, pitao je Kovačević ministra Kovačević je Jovanovića zamolio da javne rasprave o budućim medijskim zakonima budu blagovremeno, a ne da budu „u sredu uveče, a glasanje o zakonu u četvrtak ujutro“ što pokazuje samovolju vlasti.