Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Bugarske – Suzbijanje krijumčarenja migranata

0
51

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Bugarske Ivanom Demerdžievim o saradnji dveju policija.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas na Graničnom prelazu Kalotina u Bugarskoj sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova te zemlje, Ivanom Demerdžievim sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dveju policija posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja migranata. U tom kontekstu je naglašena potreba za uspostavljanjem efikasnijih mera protiv krijumčara migranata i iregularnih migracija u celini, posebno što ilegalni migranti u Srbiju najvećim delom dolaze iz pravca Bugarske. „Srbija je spremna da pojača nadzor granice i radi na intenziviranju zajedničke operativne saradnje sa Bugarskom u borbi protiv krijumčarskih grupa koje organizovano prevoze migrante preko naših teritorija“, poručio je ministar Gašić bugarskom kolegi.

Ministar Demerdžiev istakao je da je Bugarska svesna problema iregularnih migracija i naglasio da Srbiju vide kao pouzdanog partnera u odlučnom suprotstavljanju krijumčarima. Ministri su razgovarali i o strateškim rešenjima za jačanje kapaciteta na graničnim prelazima koji za cilj imaju poboljšanje prekograničnog saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here