Srbija želi da postane punopravni član Frankofonije

0
67

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otvorio je sinoć manifestaciju pod nazivom ,,Mesec Frankofonije’’

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je sinoć, na otvaranju „Meseca Frankofonije”, da naša zemlja želi da se dodatno uključi u aktivnosti Frankofonije i svojim punopravnim članstvom doprinese promociji i jačanju osnovnih vrednosti i postulata ove organizacije. Uveren sam da ćemo unapređenjem svog statusa i sticanjem punopravnog članstva dati svoj aktivni doprinos daljoj konsolidaciji Frankofonije, uz punu podršku sprovođenju započetih reformskih procesa, u cilju dalje modernizacije, jačanja značaja i spremnosti da budemo deo rešenja i odgovora na mnogobrojne krize sa kojima se suočava frankofoni svet.

Pored Dačića, o značaju Frankofonije i doprinosu Srbije toj organizaciji govorili su i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju, u svojstvu predsednice Grupe frankofonih ambasadora, ambasador Francuske u Beogradu Pjer Košar, u svojstvu potpredsednika Grupe frankofonih ambasadora, kao i prva dama Srbije Tamara Vučić.

U Palati Srbija mnogobrojne zvanice su imale priliku da pogledaju reportažu u produkciji „TV 5 Mond”, pod nazivom „Pravac  Frankofonija – Srbija”, koji je najavio reporter Ivan Kabakof.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here