Obeležen Dan Vojnomedicinske akademije

0
66

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti povodom Dana Vojnomedicinske akademije i 179 godina njenog rada.

Svečanosti, održanoj povodom Dana VMA, prisustvovali su ministar odbrane Miloš Vučević, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Petar Cvetković, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Radivoje Anđelković,  državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, prijatelji i gosti. Na početku svog obraćanja prisutnima, ministar Vučević čestitao je laureatima nagrada i Dan VMA svim njenim pripadnicima. On je istakao i da je biografija VMA fascinantna.

Obraćajući se prisutnima, pukovnik Vukosavljević govorio je o rezultatima VMA tokom prethodne godine i istakao da je to bilo vreme izazova „u punom i svakom smislu te reči“.

Povodom Dana VMA tradicionalno je proglašena najbolja organizacijska jedinica u prethodnoj godini. Titula je pripala Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, a zameniku načelnika Klinike potpukovniku dr Zoranu Vukiću priznanje je uručio ministar odbrane. Medalju koja nosi ime velikog srpskog hirurga dr Vladana Đorđevića VMA tradicionalno dodeljuje godinama unazad, a ovogodišnji dobitnici prestižnog priznanja su bivši načelnik VMA general u penziji prof. dr Miodrag Jevtić i redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i načelnik Odeljenja Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Rajko Jović. Dobitnicima je medalje uručio načelnik Grupe hirurških klinika VMA pukovnik prof. dr Boban Đorđević. U znak zahvalnosti za pomoć u unapređenju ustanove, načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević uručio je Plaketu VMA ministru Vučeviću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here