Tortura vladajućeg režima nad članovima Stranke slobode i pravde

0
137

U prostorijama Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu održana je konferencija povodom nedavnog napada na predsednika mesnog odbora pomenute stranke u Elemiru Dragoslava Stankova kada mu je ispred porodićne kuće zapaljen automobil. O ovom incidentu govori Stankov kao i predsednica Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu Sonja Pernat.

Protekle nedelje objavljena je vest da je predsedniku mesnog odbora Stranke slobode i pravde u Elemiru Dragoslavu Stankovu zapaljen automobil ispred porodične kuće zbog toga što se suprotstavio vlasti odnosno sve je počelo kada je objavio dokaze o korupciji lokalne vlasti i zloupotrebi novca građana za projekte koji su debelo plaćeni, a nikada nisu izvršeni. Ovo nije usamljen slučaj kada je reč o napadu vladajuće stranke na one koji misle drugačije. To je u izjavi za našu televiziju potvrdila i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu Sonja Pernat koja je podsetila na brojne napade i neprijatnosti koje preživljavaju članovi Stranke slobode i pravde u prethodnih godinu dana od strane režima. Eskalacija svega je, prema rečima Sonje Pernat, paljenje automobila Dragoslavu Stankovu, a on je tim povodom rekao sledeće:

Dragoslav ističe i da je u prethodnom periodu dobijao pretnje od izvesnog Sime Živkovića koji mu je poručio da ne pominje ljude iz Elemira koji su pri Srpskoj naprednoj stranci.

Nakon incidenta u Elemira Srpska napredna stranka izdala je saopštenje u kojem se ograđuje i navodi da vlast nije učestvovala u paljenju automobila. Takvo saopštenje dobilo je prostor u listu Zrenjanin dok je s druge strane, saopštenje Stranke slobode i pravde izostavljeno pod izgovorom da su zakasnili i da je novi broj lista već zaključen.

Dragoslava Stankova niko od akutelne vlasti nije pozvao nakon incidenta da pita kako je, bez obzira na to što se razlikuju po političkoj orijentaciji. Ističe i da je nakon svega zatražio zaštitu od policije jer se ne oseća bezbedno ali to još uvek nije dobio. Kako kaže, to ga ne sprečava da veruje u rad institucija koje rade na pronalaženju počinioca ali i nalogodavaca. Postavlja se pitanje da li je Dragoslav jedini koji živi u strahu i iščekivanju šta će mu doneti suprotno mišljenje i jasni stavovi koji se očigledno razlikuju od stavova i postupaka vladajućeg režima. U izjavi za našu televiziju poručeno je i da ispod zgrarišta još uvek ima živih koji neće odustati i koji će se boriti za slobodan i pravedan Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here