Najavljeno obeležavanje dve decenije od ubistva premijera dr Zorana Đinđića

0
84

Danas je u Klubu Zona u Zrenjaninu održana konferencija za novinare na kojoj je  predstavljen događaj koji će se održati 11. marta kojim će biti obeležene dve decenije od ubistva premijera dr Zorana Đinđića u organizaciji Novog Optimizma.

12. marta ove godine navršava se dve decenije od ubistva prvog demokratskog premijera u Srbiji Zorana Đinđića. U organizaciji pokreta Novi optimizam tim povodom 11. marta na trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu biće održan događaj koji je najavio osnivač pokreta Branislav Grubački .

Iako toga možda nismo svesni, mi svakodnevno prisustvujemo jednoj reviziji istorije jer nema dana da se ime Zorana Đinđića ne provuče kroz neki Tabloid , da neko ne plasira ideju da su Đinđić i Vučić deo iste bande, građanima se plasiraju polu informacije, svojataju se lik i delo i manipuliše se činjenicama rekla je Alisa Kockar poverenica DS za Zrenjanin.

Senka Jankov profesorka i sociološkinja koja će održati javni čas 11. marta u 12 časova u prostorijama Kluba Zone istakla je zašto je ime i delo Zorana Đinđića važno.

Današnji trg Zorana Đinđića u Zrenjaninu dobio je ime upravo na inicijativu ljudi iz Novog Optimizma. Delegacije Novog optimizma i DS položiće venac na trgu Dr. Zorana Đinđića u subotu u 11 časova, na skupu će govoriti profesor političkih nauka Čedomir Čupić i glumac Igor Filipović koji će govoriti reči pokojnog premijera. Iz Novog Optimizma poručuju da se očekuju gosti iz Novog Sada, Beograda, Subotice, Valjeva i pozivaju građane Zrenjanina da prisustvuju kako skupu tako i javnom času.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here