Polaganje venaca na mestu ubistva Slavka Ćuruvije

0
101

Na mestu gde je 11. Marta 1999. Godine ubijen novinar Slavko Ćuruvija vence su položili Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever kao i Jelena Đurica, ćerka Slavka Ćuruvije.

Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever položila je danas cveće na spomen ploču na mestu gde je 11. marta 1999. godine ubijen vlasnik listova Evropljanin i Dnevni telegraf Slavko Ćuruvija, i poručila da je u Beogradu da da podršku i saosećanje sa njegovom porodicom i kolegama, jer ni posle 24 godine taj slučaj nije dobio sudski epilog. Ona je ukazala i na činjenicu da je Srbija, prema najnovijem istraživanju, šesta u Evropi po broju napada na novinare, što je zabrinjavajuća i opasna brojka.

Ćuruvijina ćerka Jelena Đurica konstatovala je da to što će u nastavku procesa pred Apelacionim sudom svedočiti nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija nije ništa novo, a da je činjenica da su prošle 24 godine od ubistva njenog oca govori o želji i potrebi države da se reši taj slučaj.Mi kao porodica čekamo 24 godine na to, nadamo se da će sad Apelacioni sud da da neki završetak, naglasila je ona.

Predsednik Komisije za ispitivanje ubistava novinara Veran Matić rekao je da će ponovljeno suđenje optuženima za ubistvo Ćuruvije pred Apelacionim sudom doživeti epilog i da će ponovo biti osuđujuća presuda. I da će poslužiti, između ostalog, da se ubrza rešavanje slučaja ubistva Milana Pantića i nerešenih napada na novinare, rekao je Matić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here