Najstarija pozorišna smotra u Srbiji, Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, biće održan u Zrenjaninu, u NP Toša Jovanović od 18. do 25. aprila najavljeno je na konferenciji za medije.

Zrenjanin će 18. do 25. aprila biti domaćin 72. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, saopšteno je danas na konferenciji za medije u Narodnom pozorištu Toša Jovanović koje će petu godinu za redom biti domaćin ovoj manifestaciji.

Ovogodišnju selekciju dramskih i lutkarskih predstava objavila je selektorka Aleksandra Glovacki.

Predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine i direktorka NP Sombor Bojana Kovačević zahvalila se Zrenjaninu na organizaciji festivala i istakla da naš grad pokazuje da je Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine važan iako postoji mnogo poteškoća u okviru same organizacije.

U okviru Festivala biće priređen i prateći program. Pre otvaranja u Savremenoj galeriji Zrenjanin biće postavljena izložba posvećena Kosti Trifkoviću a tokom trajanja Festivala biće organizovano i nekoliko promocija knjiga dok će svake večeri nakon odigrane predstave biti održan podkast na kamernoj sceni za koji će biti zadužena dramaturškinja Aleksandra Glovacki.