Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka “VGP Park Beograd”

0
92

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka VGP Park Beograd i tom prilikom poručio da će ovaj industrijski park unaprediti sveukupne logističke i industrijske kapacitete naše zemlje i povećati konkurentnost Srbije u regionu, ali i dodatno privući investitore.

Kompanija VGP počela je u beogradskom naselju Dobanovci radove na izgradnji industrijskog parka koji bi trebalo da bude najveći u regionu, a u njemu će iznajmljivati proizvodni i skladišni prostor. VGP park Beograd prostiraće se na površini od 1,14 miliona kvadratnih metara, pored auto-puta i beogradskog Kružnog puta, u neposrednoj blizini Aerodroma „Nikola Tesla“. Kamen temeljac za industrijski park položili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izvršni direktor i vlasnik VGP-a Jan Van Get.

VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju. Pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i lakim pristupom i radom 24 časa dnevno. Ta kompanija posluje u 17 evropskih zemalja, poseduje imovine u 14 zemalja i nalazi se na listi Euronekt berze u Briselu. Kompanija poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, a njen strateški fokus je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here