Objavljen drugi konkurs “Ekoopština” za lokalne samouprave i škole

0
71

Drugi konkurs “Ekoopština“ namenjen lokalnim samoupravama i školama u Srbiji otvoren je danas, a ambasador Francuske Pjer Košar naglasio je da tim projektom žele da promovišu i nagrade opštine i gradove u Srbiji koji se na lokalnom nivou bore protiv klimatskih promena i za zaštitu životne sredine kroz konkretne akcije.

Na otvaranju drugog izdanja konkursa za održive gradove “Ekoopština” u ambasadi Francuske ambasador Pjer Košar je rekao da žele da motivišu opštine koje se bave zaštitom životne sredine u oblastima vodoprivrede, upravljanja otpadom, energetske efikasnosti zgrada i urbane mobilnosti. On je izrazio zadovoljstvo rezultatima prethodnoog konkursa, jer ih je to, kako je rekao, učvrstilo u nameri da treba razvijati veću saradnju u cilju zelenih gradova i opština, kao i saradnju između dve zemlje. Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović ocenila je da je prvi konkrus pokazao da širom Srbije u lokalnim samoupravama ima mnogo kvaliteitnih ideja i projekata, bogatstvo dodatnih praksi, kao i veliku motivisanost najmlađih da rade na unapređenju zaštite životne sedine.

Gradovi i opštine koji su pobedili prošle godine, Bačka Palanka, Kragujevac, Užice, Leskovac, Čajetina, Novi Sad i Niš, postali su referentne tačke za ostvarene rezutlate i buduće projekte. Cilj je da još više lokalnih samouprava uzme učešće u projektu kako bi napredovali još više i unapredili Srbiju u okviru agendi koje projekat “Ekoopština” obuhvata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here