Napad na narodnog poslanika Aleksandra Jerkovića

0
110

Narodnog poslanika Aleksandra Jerkovića napalo je više osoba na Košutnjaku u Beogradu, a posle pregleda u Urgentnom centru i davanja izjave u policiji, obratio se video porukom na Tviteru i naveo da su mu pretili da će ga ubiti, kao i da su trojica napadača privedena, preneo je noćas portal lista Danas.

Njegovo obraćanje putem video snimka ispred Policijske uprave Čukarica objavio je poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević na svom Tviter nalogu, gde je i objavljena vest o napadu. Jerković je, opisujući situaciju koja je prethodila napadu u sredu oko 21:00, naveo da je išao da trči trim stazom kroz Pionirski grad i da ga je presrela osoba koja mu je rekla da nema pravo tuda da se kreće, na šta je reagovao u stilu u kom inače reaguje kada su takve pojave u pitanju. Potom je, kako je objasnio, to lice nasrnulo na njega.”Pozvalo je nekoga i u roku od bukvalno deset sekundi stvorilo se nekih sedam, do deset, mladića koji su me oborili na zemlju, šutirali nogama, udarali rukama”, navodi Jerković.

On je objasnio da je potom dobio udarac u predelu vrata, kao i u predelu noge “tupim predmetom”. Kako je rekao, u pitanju je “neka štangla ili palica”, ali nije siguran da li je bila u pitanju drvena ili metalna.”Predstavio sam se. Rekao sam im, da izvinete, šta će da im se desi, da sam narodni poslanik. Oni su rekli: ‘Da, znamo mi ko si ti. Sad ćemo da te ubijemo'”, objasnio je Jerković i istakao da je veći deo udaraca “primio” ranac koji je nosio.”Nekako sam uspeo da pobegnem ka restoranu ‘Devetka’. Pojurili su me, išli su za mnom i vikali: ‘Ubićemo te’. U tom trenutku sam zvao i policiju, tako da se na snimku gde ja razgovaram sa policijskim službenikom čuje i ta njihova vika i dreka”, opisao je narodni poslanik.

On je istakao da čeka da vidi reakciju tužilaštva, ali i napomenuo da su trojica privedena, dok za ostalih sedam napadača nema informacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here