Svečano otvoreno rekonstruisano pozorište „Dadov“

0
105

Obnovljeno Omladinsko pozorište „Dadov“ juče je svečano otvoreno a na repertoaru se već prvog dana našla premijera predstave Izbiračica.

Rekonstruisana zgrada Omladinskog pozorita Dadov svečano je otvorena, a u tehnički savremeno opremljenoj dvorani izvedena je prva predstava “Izbiračica”. Obraćajući se zvanicama u ispunjenoj dvorani Dadova, gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić je istakla da je ovo “poseban dan za kulturu Beograda”.

Glumica Svetlana Ceca Bojković istakla je da su u Dadov ugrađeni životi ljudi kao i da smo kao publika dobili nešto novo na temelju nečega što je postojalo.

O uspomenama koje ga vežu za Dadov govorio je glumac i muzičar Đorđe David.

Na renoviranje Dadova čekalo se punih 35 godina a direktor Vladimir Mijović ističe i da nov ambijent sada deluje kao buđenje iz sna.

Svečanom događaju u Ulici Desanke Maksimović 6a prisustvovali su istaknuti glumci, režiseri, muzičari i drugi kulturni radnici koji su kroz svoje karijere imali dodira sa Omladinskim pozorištem „Dadov“. Događaju su, takođe, prisustvovali članovi Gradskog veća Grada Beograda i direktori javnih preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here