Apel učesnicima u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju propise

0
18

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da u narednom periodu povećaju opreznost i da poštovanjem propisa direktno doprinesu unapređenju bezbednosti na putevima, s obzirom na to da je u poslednja tri dana poginulo čak 10, a povređena su 63 učesnika u saobraćaju.

 U saopštenju se navodi da su najveći broj poginulih, ukupno šest, činili vozači putničkih vozila, troje nastradalih bili su pešaci, a po jedan učesnik u saobraćaju smrtno je stradao u svojstvu vozača bicikla i vozača mopeda. Kada je reč o nezgodama u kojima su poginuli vozači putničkih vozila, četiri su se dogodile zbog neprilagođene brzine, nakon čega je došlo do sletanja vozila sa kolovoza, a četiri od šest poginulih vozača nisu koristili sigurnosni pojas.

Po dva učesnika u saobraćaju poginula su na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Pančevu, a po jedan na teritoriji policijskih uprava u Vranju, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. Uprava saobraćajne policije upozorava sve građane da prelaz između zime i proleća predstavlja period godine kada strada veliki broj učesnika u saobraćaju.

U toku prošle godine, u poslednjih deset dana marta, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 20, a povređeno 450 učesnika u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here