Vućić na otvaranju Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije

0
51

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, da je spoljnotrgovinska razmena dveju zemalja prošle godine dostigla 4,6 milijardi evra, uputivši pritom poziv italijanskim kompanijama da dođu u Srbiju jer imamo siguran ambijent za ulaganja.

Predsednik Vučić je na skupu u Palati Srbija, u prisustvu potpredsednika Saveta ministara i ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija, poručio da je Italija iskreni prijatelj Srbije i da su tamošnji privrednici više nego dobrodošli u našu zemlju.

Tajani je rekao da Italija želi da bude prisutnija u Srbiji i na Balkanu i predočio da Italija ima četiri miliona malih i srednjih preduzeća i da je uveren u to da ta zemlja može da izvozi svoja znanja i proizvode. Moramo da internacionalizujemo poslovanje preduzeća tako što ćemo da sarađujemo sa prijateljskim zemljama i osnivamo mešovita preduzeća za dobrobit Srbije i Italije, kao i da ojačamo kandidaturu Srbije za članstvo u EU, poručio je potpredsednik Saveta ministara.

Na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, koji se održava u okviru zvanične posete italijanske državno-privredne delegacije Srbiji, učestvije 246 kompanija iz Srbije i 149 iz Italije, a predviđeno je i približno 400 bilateralnih sastanaka. Cilj održavanja ovog skupa jeste unapređenje ukupnih ekonomskih odnosa Srbije i Italije, proširenje saradnje na oblast visokih tehnologija zasnovanih na inovacijama i naučnim dostignućima kao i predstavljanje mogućnosti za nove investicije italijanskih kompanija u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here