Krkobabić u radnoj poseti Zlatiborskom okrugu

0
34

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je da u Užicu i selima ovoga kraja postoji veliko interesovanje za novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, ali i spremnost lokalne samouprave da se što pre reše imovinsko-pravni odnosi za objekte za čiju kupovinu podnosioci prijave konkurišu.

„Sela užičkog kraja pokazuju zavidnu vitalnost, zahvaljujući ljudima koji u njima žive, ali i iskrenoj i pravoj podršci koju im pruža gradska uprava. Još je mnogo posla pred svima nama”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić u Užicu, u redovnoj radnoj poseti Zlatiborskom okrugu.

Gradonačelnica Užica zahvalila je ministru Krkobabiću na poseti i istakla da je Grad Užice korisnik tri od četiri programa Ministarstva za brigu o selu, koji su konkretni, vidljivi na terenu i značajni za svakodnevni život stanovnicima seoskih sredina na teritoriji ovog grada. Krkobabić je u obližnjem selu Kamenica posetio porodicu Vasiljević, koja je iz programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dobila novi dom sa imanjem od 18 ari.

Predsednik mesne zajednice Lunovo selo Milovan Milić je zahvalio ministru na poseti i rekao da je manifestacija Miholjski susreti sela, organizovana ovde prošle godine sredstvima ovog Ministarstva okupila nezapamćen broj ljudi u jednom selu i ostala kao događaj za pamćenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here