Gašić – Premijera filma „Dosije Кosovo – Žuta kuća“

0
112

Premijera filma „Dosije Кosovo – Žuta kuća“, snimljenog u saradnji RTS-a i Ministarstva unutrašnjih poslova, prikazana je premijerno u Palati Srbija, a ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je tom prilikom, pred projekciju, da je negovanje kulture sećanja i naše tradicije – preduslov za opstanak i budućnost Srbije.

„Ako nešto ne smemo da zaboravimo, to je stradanje našeg, srpskog naroda. Film jeste jedan od mnogobrojnih načina da se podsetimo, da se sećamo i nikada ne zaboravimo stradanje, bol i patnju nedužnog naroda Srbije, nedužne dece, njihovih majki, očeva, braće, sestara“, poručio je ministar Gašić pred projekciju filma koji je premijerno prikazan u okviru obeležavanja 24 godine od početka NATO agresije na Srbiju.

Slađana Zarić, autorka filma „Dosije Кosovo – Žuta kuća“, zahvalila se Ministarstvu unutrašnjih poslova, RTS-u i ekipi koja je učestvovala u ovom projektu, i dodala da najveću zahvalnost duguje porodicama nestalih.

Premijeri filma prisustvovao je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić, ministri u Vladi Republike Srbije, predstavnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju, SPC, porodice žrtava i nestalih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here