Ministar Vučević na polaganju zakletve vojnika generacije „mart 2023“

0
57

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušalaca Kursa za rezervne oficire generacije „mart 2023“, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.

Na početku svog obraćanja, ministar Vučević čestitao je položenu zakletvu vojnicima i slušaocima i pozdravio ih u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Kako je istakao, vojnici i slušaoci danas su dali reč „tešku, veliku i opredeljujuću“.

Ministar Vučević osvrnuo se i na današnji datum, dan kada se pre 24 godine „nad Srbijom nadvila zloslutna senka vazduhoplovnih snaga najjačeg vojnog saveza koji je ikada postojao“.

Svečanosti su prisustvovali komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, verskih zajednica i porodice i prijatelji vojnika i polaznika Kursa. Komandant današnje svečanosti bio je komandant Drugog centra za obuku u Valjevu pukovnik Saša Stojiljković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here