1000. seminar za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola zbog nesavesne vožnje

0
119

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja održana je konferencija za novinare povodom 1000. seminara za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola zbog nesavesne vožnje.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a pukovnik policije Slaviša Lakićević izjavio je povodom 1000. seminara za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola zbog nesavesne vožnje, da se organizovanjem ovih seminara direktno unapređuje bezbednost saobraćaja. Lakićević je rekao da podatak da je u prethodnih 999 seminara 11.500 vozača pohađalo seminar govori o tome koliko je vozača koji ne poštuju saobraćajne propise.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović rekao je da je prošle godine zabeležen rekordan broj prekršaja u Republici Srbiji.

Alkohol je najčešći razlog, kada su u pitanju prekršaji zbog kojih se izgubi vozačka dozvola, a zatim prekoračenje dozvoljene brzine, rekao je Stamatović i naglasio da povratnici čine manje od jedan odsto polaznika seminara.

Agencija za bezbednost saobraćaja i Uprava saobraćajne policije apeluju na sve vozače, posebno na one sa probnim dozvolama, da poštuju saobraćajne propise i vode računa, kako o sebi tako i o drugim učesnicima u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here