Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Holu Pokrajinske vlade ugovore predstavnicima zdravstvenih ustanova kojima su odobrena sredstva na osnovu javnog konkursa za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja u 2023. godini.

„Pokrajinska vlada izdvojila je, preko Sekretarijata za zdravstvo, gotovo dve milijarde dinara za finansiranje i sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja 70 zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom uručenja ugovora predstavnicima tih ustanova, ističući da je to nastavak kontinuiranog ulaganja u sve zdravstvene institucije, što je jedan od prioriteta Pokrajinske vlade od 2016. godine.

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada u prethodnim godinama dodelila ukupno 104 sanitetska vozila i vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, a putem ovog konkursa obezbeđena su sredstva za dodatnih 16 vozila. Po ovom konkursu, 20 zdravstvenih ustanova dobilo je mamograf. Sa dva pokretna mamografa, koja u okviru projekta Pokrajinske vlade „Prva mamografija“ četvrtu godinu obilaze opštine u Vojvodini, mamografski pregled je dostupan i ženama u manjim sredinama i selima.