Mirović u Sefkerinu otvorio novi vrtić

0
80

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Sefkerinu, u opštini Opovo, novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Bambi“, koji je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, finansirala sa 42 miliona dinara. Pored projekta izgradnje vrtića, finansirano je i opremanje novoizgrađenog objekta sa gotovo šest miliona dinara. Nabavljen je nameštaj, didaktička i računarska oprema i bela tehnika.

Naseljeno mesto Sefkerin do sada nije imalo vrtić i novoizgrađeni objekat je dograđen uz zgradu osnovne škole za potrebe PU „Bambi“ iz Opova. „Devedesetoro dece će biti upisano u ovaj vrtić, koji ima najbolje uslove za boravak i rad. U Sefkerinu nećemo praktično imati nijedno dete koje neće imati svoje mesto u vrtiću, najavio je predsednik Mirović.

Zamenica predsednika Opštine Anka Simin Damjanov istakla je da Opština sama ne bi mogla da realizuje ove investicije bez podrške Pokrajinske vlade.

Obilasku opštine Opovo prisustvovali su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here