Više stotina žitelja severnog dela Mitrovice, Zvečana i drugih sredina održalo je protestni marš magistralnim putem od skretanja za Banjsku do Bistričkog mosta. Protesnim maršom su želeli da skrenu pažnju javnosti na teror koji Srbi doživljavaju od pripadnika specijalnih jedinica policije na severu KiM, a povodom ranjavanja Milana Jovanovića.

Marina Jovanović, supruga ranjenog Milana, istakla je da je njen suprug miran i pošten čovek, ali da je bez obzira na to, upucan od strane kosovske policije i pozvala na protest na Bistričkom mostu. Ona je na Fejsbuku pozvala sve da se pridruže protestu na mestu gde je njen suprug ranjen. „Pošten, častan, nevin, a upucan. Pozivam sve da se okupimo i iskažemo protest 12.4. u 14 časova na mestu gde je moj suprug ranjen“, istakla je ona.

Ona je navela imena ranjenih Srba na Kosovu i upitala ko je sledeći. „Miljan, Milan, Stefan… Ko je sledeći? Hapse bez dokaza, a pucaju bez razloga“, dodala je Jovanović. Protest je završen nešto posle 15 časova , kada je i normalizovan saobraćaj.

Misija KFOR-a osudila je incident u kome je Milan Jovanović ranjen uz očekivanje da kosovske institucije sprovedu detaljnu istragu.