Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) upozorilo je danas građane da paze kako ne bi bili žrtve osoba koje se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju.

MUP je, u saopšenju ukazao, da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije. Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj, kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.

MUP je pozvao građane ukoliko su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, da to prijavite policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici. Policije je nedavno, kod Gornjeg Milanovca, uhapsila dve osobe osumnjičene da su se lažno predstavljale kao saobraćajni policajci i koristeći kola sa blinkerima zaustavljale i kažnjavale vozače.