Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana u Srbiji Takahika Kacumatu, kome je zahvalila na ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih i ekonomskih odnosa.

Premijerka Brnabić je izrazila nadu da će se odnosi i u budućnosti razvijati u oblastima od obostranog interesa i poručila da je Srbija zemlja sa puno potencijala za ulaganja japanskih investitora. Ona je konstatovala i značajan napredak u oblasti ekonomije, koju odlikuje rastuća robna razmena i sve veći priliv japanskih investicija. Takođe, Brnabić je ukazala i na nove oblasti za saradnju Srbije i Japana, kao što su biotehnologije i istraživački projekti. Predsednica Vlade je istakla da je Japan među najvećim bilateralnim donatorima Srbije, što, kako je naglasila, srpski narod izuzetno ceni, pogotovo što je reč o kontinuiranim i donacijama od izuzetne važnosti.

Ambasador Kacumata je izrazio zahvalnost predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić na odličnoj saradnji tokom mandata, izrazivši uverenje u to da će odnosi između dve zemlje nastaviti da idu uzlaznom putanjom. Brnabić je ambasadoru Japana zahvalila na požrtvovanom radu tokom mandata u Srbiji i poželela mu sreću u daljoj diplomatskoj karijeri.