Đedović obišla radove na izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska

0
84

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je danas u Nišu da uprkos poteškoćama gradnja gasovoda Niš-Dimitrovgrad dobro napreduje i da je do sada realizovano skoro 40 odsto planiranih radova.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuelom Žiofreom, obišla deonicu kraj Niša na kojoj se gasovod ukršta sa istočnim krakom Koridora 10, za koju je rekla da je najzahtevnija na celoj trasi.

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre je prilikom obilaska gradilišta podsetio na to da je kapacitet gasovoda 1,8 milijardi kubika gasa godišnje, što predstavlja 60 odsto trenutne potrošnje gasa u Srbiji i kazao da će EU nastaviti da podržava izgradnju infrastrukture u našoj zemlji.

Ukupna vrednost gradnje gasovoda je 93,7 miliona evra, a on će omogućiti Srbiji da se poveže sa izvorima gasa u Azerbejdžanu i Grčkoj, ali i da gas dobiju i ona mesta koja ga sada nemaju, a to su Pirot, Bela Palanka i Dimitrovgrad. Biće namenjen kako domaćinstvima, tako i preduzećima, čime će se smanjiti zagađenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here