Počele prijave za prijemni za specijalizovane srednje škole

0
14

Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita preko portala Moja srednja škola za specijalizovane srednje škole počelo je danas i trajaće do 24. aprila.

Miloš Blagojević iz Ministarstva prosvete rekao je da su najpopularniji IT smerovi za računarstvo i informatiku, ali da po broju učenika koji konkurišu na jedno mesto odskaču dve škole – Deseta gimnazija u Beogradu i Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj”.

Sve aktivnosti u vezi sa završetkom osnovne škole i upisom u srednju školu biće obavljane posredstvom portala Moja srednja škola bez podnošenja ijednog papira.

“Imamo mogućnost prijavljivanja i u osnovnim i srednjim školama, u osnovnim matičnim i srednjim u kojima se polaže prijemni. To se radi u petak i u ponedeljak, 21. i 24. aprila”, istakao je Blagojević.

On je naglasio da je i onlajn procedura jednostavna, te da je potrebno otići na sajt Moja srednja škola i pratiti uputstva koja se tu nalaze. Blagojević je naglasio da je za ovu godinu spremljeno oko 4.500 mesta za upis u specijalizovana odeljenja.

“Ponuda je velika. Sem mesta za učenike sa posebnim sposobnostima u gimnazijama, imamo obuhvaćene i likovne i muzičke škole”, rekao je on i dodao da očekuje da će sva mesta biti popunjena, ali da mesta neće biti za sve. Prema njegovim rečima, otprilike se prijavi oko 7.000 učenika za 4.500 mesta.

Polaganje prijemnih ispita biće održano tokom maja, a učenici i roditelji rezultate će moći da vide na portalu Moja srednja škola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here