Predstavnici državotvorne i patriotske opozicije održali su u holu Skupštine Srbije konferenciju za novinare na kojoj je šef poslaničke grupe koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio da im je predsednik Skupštine dao garanciju da će sednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o francusko-nemačkom predlogu sporazuma o Kosovu biti održana u narednih mesec dana. Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović najavio je novi protest za subotu u Novom Sadu, ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Šef poslaničke grupe koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da im je predsednik Skupštine na jutrošnjem sastanku Kolegijuma dao garanciju da će sednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o francusko-nemačkom predlogu sporazuma o Kosovu biti održana do polovine maja. On je ocenio da je sramno to što do sada nije održana sednica na tu važnu temu.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podsetio je da se danas obeležava 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma i najavio novi protest „državotvorne i patriotske opozicije“ u subotu u Novom Sadu.

Kako je rečeno na konferenciji za medije sazivanje sednice po hitnom postupku je postalo nesnosna praksa, koja se ponovila i na današnjem zasedanju. Svi zahtevi opozicije da se na dnevni red stavi sporazum sa Prištinom su odbijeni što, kako je rečeno, nema nikakvog smisla pošto se radi o važnom nacionalnom pitanju. „To je sramotno za ovaj dom i ruganje građanima Srbije“ poručili su predstavnici desno orijentisane opozicije.