„Zajedničkim finansijskim sredstvima Pokrajinske vlade i Naftne industrije Srbije sanirano je i adaptirano dvadeset kupatila u svih deset objekata u kojima borave deca i mladi bez roditeljskog staranja u Ustanovi za decu i mlade Dečje selo ΄Dr Milorad Pavlović΄ u Sremskoj Kamenici“,  izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas nakon obilaska te ustanove.

Vrednost projekta sanacije objekata Dečjeg sela je 12 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada, preko Sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, izdvojila osam miliona, dok je ostatak finansirala kompanija NIS. U znak sećanja na jednog od najvećih dobrotvora Dečjeg sela u njegovoj istoriji, Pokrajinska vlada i uprava Dečjeg sela osnovali su spomen-kutak Siniše Mihajlovića.

Direktor Ustanove za decu i mlade Dečje selo „Dr Milorad Pavlović” Mirko Jankelić naglasio je da su Pokrajinska vlada, resorni sekretarijat i kompanija NIS još jednom prepoznali koliko je važno da Dečje selo zadrži status i ugled koji ima. „Kompanija NIS posebnu pažnju posvećuje mladima, posebno deci koja su u sistemu socijalne zaštite“ izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.