U organizaciji pokreta Novi Optimizam, u Zrenjaninu, u klubu Zona, u ponedeljak 24. aprila, održana je tribina „Srbija posle Vučića“.

Povod za okupljanje 24. aprila, bila su dva događaja, sedam godina od prestanka rada Zelenog zvona i bespravnog rušenja objekata u Savamali. Ta dva događaja su označena kao metafora za nepostojanje prostora slobode i vladavine zakona. Tribinu je otvorio osnivač pokreta Novi Optimizam Branislav Grubački Guta koji se prisutnima obratio sledećim rečima:

Na skupu su govorili Milena Dragićević Šešić, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti, Radomir Lazović, narodni poslanik, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Rodoljub Šabić, advokat, Senka Jankov, profesorka sociologije zrenjaninske Gimnazije, Ivan Lalić, dramaturg i osnivač “Mikser Hausa”. Moderator skupa je bio Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa. Senka Jankov profesorka sociologije zrenjaninske Gimnazije i članica UO Novog Optimizma osvrnula se na period funkcionisanja Zelenog zvona, ocenivši da je taj kultni pozorišni klub bio oaza slobodne, kritičke misli, razmene mišljenja, okupljanja mladih.

Dramski pisac Ivan Lalić rekao je da su prostori slobodne misli izloženi raznim pritiscima od strane režima, ali da je potrebno da se pokrene ciklus promena.

Osvrnuvši se na slučaj rušenja u Savamali i Vučićevog priznanja da je on „bio čovek koji je doneo odluku da se ruše protivpravne udžerice“, narodni poslanik Radomir Lazović je rekao da se Vučić služi manipulacijama, te da sedam godina poriče da ime veze sa Savamalom a onda kaže da je on sam to naručio.

Advokat Rodoljub Šabić je rekao da je demokratija u Srbiji svedena na partijske interese i da svako može da radi šta hoće.

Profesorka Milena Dragićević Šešić je ocenila da je u Srbiji dugoročni problem izgradnja vrednosnog sistema.

Nakon debate učesnici su prošetali do pozorišta na čijoj je zgradi postavljena spomen tabla posvećena Zelenom zvonu koje je za 25 godina postojanja, 22 godine delovalo u pozorištu u Zrenjaninu.