Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji i tom prilikom najavio da će zdravstvenim radnicima pre kraja godine biti značajno povećane plate.

„Mnogo puta ste dočekali noć sa knjigom da biste pokazali da ste uspešniji od drugih. I jeste. Upravo zato ste danas ovde. Ono što je važno je da od danas imate veću odgovornost. Kada radite za državu, nemate baš mnogo prava da se pomerate iza i ispred linije kojom je vaše delovanje omeđeno. Vi ćete biti nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu. Sada imate mnogo više obaveza, odgovornosti, ali i prava. Hvala vam na dosadašnjoj ozbiljnosti, ali od vas očekujemo mnogo više u budućnosti. Težak rad donosi zadovoljstvo. Mi ćemo u narednom periodu, uprkos teškoćama sa kojima se ceo svet suočava, pa i mi, dati sve od sebe da lekarima i medicinskim tehničarima  obezbedimo značajno veća primanja već pre kraja godine“, naveo je predsednik Vučić i zahvalio mladim zdravstvenim radnicima na dosadašnjim rezultatima. On je istakao da je važno da idemo u korak sa svetom i da ljudi žele da se vrate i rade u Srbiji.  „Da pokušamo i damo sve od sebe da uvek imamo najbolje u našim klinikama, zdravstvenim centrima i ambulantama. Danas imamo značajno bolje uslove u pojedinim sredinama, ali moramo još da uradimo da bismo imali mnogo bolje uslove širom Srbije i daćemo sve od sebe da to i učinimo“, zaključio je predsednik Vučić.

Ugovore o radu i priliku za nastavak stručnog usavršavanja u nekoj od zdravstvenih ustanova u Srbiji danas je dobilo još 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, kao i 100 medicinskih sestara i tehničara, najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola.