Izvestiteljka Evropskog parlamenta (EP) za Kosovo Viola fon Kramon osvrnula se na tvitove koje joj je uputila premijerka Srbije Ana Brnabić i navela da ako se premijerka obraća na takav, „necivilizovan način“ – da to ne stvara utisak da je ona neko u čijem je interesu saradnja sa predstavnicima Evropskog parlamenta i da je to možda znak da Srbija nije zainsteresovana za evropsku perspektivu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je izvestiteljki Evropskog parlamenta za Kosovo Violi fon Kramon da „treba da je bude sramota“, nakon što je fon Kramon saopštila da je bojkot izbora na severu Kosova bio suprotan demokratskim standardima.

Komunikacija Ane Brnabić na Tviteru govori sama za sebe, ne moram to da komentaršem, rekla je danas Fon Kramon. Navodeći da svako ko čita tvivove i nizove može da stekne svoje mišljenje dodala je: „Ako se premijerka obraća takvom retorikom, takvim napadima, na necivilizovan način nastupa prema članovima Evropskog parlamenta – to mnogo govori, ali ne stvara utisak da je neko čiji je interes saradnja sa nama u EP. Ja ne mogu da shvatim kakva se velika strategija krije iza toga – ima li volje u Srbiji da se nastavi integracije, da se vidi evropska perspektiva ili je namera da se sukobljavaju i budu arogantni? Možda je ovo znak da Srbija jednostavno nije zainteresovana za svoju evropsku perspektivu“, navela je Viola fon Kramon novinarima.