Mirović na predstavljanju nove velike investicije „Hajnekena“ u Novom Sadu

0
56

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas na predstavljanju investicije vredne 16 miliona evra, koje je kompanija „Hajneken Srbija“ uložila u svoju pivaru u Novom Sadu, i time je pozicionirala kao jednu od tehnološki najnaprednijih u regionu.

Jedno od najvećih dosadašnjih ulaganja te kompanije u Vojvodini, koje obuhvata dodatnu liniju za limenke i tehnički unapređenu liniju za staklenu ambalažu. Time je postignuta znatno veća operativna i logistička efikasnost i povećana je proizvodnja za gotovo 50 odsto. Istovremeno, smanjena je emisija ugljen-dioksida u distribuciji za više od 1.000 tona godišnje, što je smanjenje za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i dostignuta je skoro stoprocentna iskorišćenost ukupnih proizvodnih kapaciteta. „Činjenica da je Hajneken u pivaru u Novom Sadu u protekle dve godine investirao 16 miliona evra znači da imaju poverenja u svoj lokalni tim i u zaposlene“ rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Generalna direktorka kompanije „Hajneken Srbija“ Neda Đokić istakla je da su investicije u pivari u Novom Sadu simbol dugoročnog održivog poslovanja te kompanije u Srbiji.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da kompanija „Hajneken Srbija“ predstavlja jedan od dokaza da je Novi Sad odlično privredno okruženje i da privlači svetske investitore i dodao da osim toga što se uspešno poslovanje reflektuje na ekonomske parametre u novom Sadu, ta kompanija poštuje mesto u kojem posluje, pokazujući izraženu društvenu odgovornost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here