Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je danas Sektor za ljudske resurse Ministarstva odbrane. Tom prilikom, u prostorijama Vojnog muzeja na Kalemegdanu, pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović upoznao je ministra Vučevića sa nadležnostima, funkcijama, zadacima i stanjem u tom Sektoru.

Nakon sastanka u Sektoru za ljudske resurse Ministarstva odbrane, ministar Vučević je sa pomoćnikom ministra kulture Danijelom Vanušić i gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem obišao zbirke značajnih eksponata i stalnu postavku Vojnog muzeja. Tokom obilaska dogovoreno je da Ministarstvo odbrane i Grad Beograd zajednički preduzmu mere za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, kao i potrebne mere za adaptaciju i uređenje objekta Vojnog muzeja i muzejskih postavki na otvorenom.

Vojni muzej osnovan je 1878. godine Ukazom kneza Milana Obrenovića, a na predlog ministra vojnog, pukovnika Save Grujića. Danas Muzej ima oko 33.000 predmeta sistematizovanih u 15 zbirki i impozantnu fototeku koja zbraja oko 100.000 fotografija.