Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije uputilo je danas, povodom predstojećih prvomajskih praznika, apel svim učesnicima u saobraćaju da isplaniraju svoje putovanje, krenu na vreme, voze pažljivo i poštuju propise kako bi bezbedno stigli na odredište.

Pripadnik Uprave saobraćajne policije Dejan Stević naglasio je da se u pomenutom periodu očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, upozorivši na to da je prošle godine, tokom prvomajskih praznika, na našim putevima, nažalost, poginulo sedam ljudi, dok je 164 povređeno. U istom periodu, kako je istakao, procesuirano je 28 vozača zbog nasilničke vožnje, 18 zbog vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci, dok su zbog vožnje pod uticajem alkohola sankcionisana 892 vozača.

Stević je naveo podatak da su prošle godine za vreme prvomajskih praznika stradala i dva vozača motocikla, pri čemu je uputio apel vozačima dvotočkaša i biciklistima da koriste zaštitnu opremu, ne konzumiraju alkohol pre vožnje, smanje brzinu i sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju. On je naglasio da će Uprava saobraćajne policije, zajedno sa svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom praznika posvećeno raditi na tome da sačuva bezbednost i uputio poziv građanima da im svojim odgovornim ponašanjem u tome pomognu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here