Brnabić i specijalni izaslanik predsednika Koreje – Veliki potencijal za unapređenje saradnje

0
38

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, tokom razgovora sa specijalnim izaslanikom predsednika Republike Koreje za EXPO 2030 Đang Sung-Minom, da su odnosi dveju zemalja dobri i prijateljski, kao i da ima prostora za unapređenje političke i ekonomske saradnje.

Premijerka Brnabić je u srdačnom razgovoru sa specijalnim izaslanikom predsednika Republike Koreje za EXPO 2030 Đang Sung-Minom izrazila posebno zadovoljstvo završetkom pregovora dveju strana o Sporazumu o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja. Ona je naglasila da postoji veliki potencijal za saradnju sa Republikom Korejom u oblastima digitalizacije, informacionih tehnologija, biotehnologija, veštačke inteligencije i kreativne industrije.

Premijerka je istakla zainteresovanost Srbije za privlačenje novih korejskih investicija u Srbiju, i podvukla da je naša zemlja postala posebno atraktivna destinacija za razvoj automobilske industrije. Predsednica Vlade je poručila da je saradnja sa Republikom Korejom u oblasti e-uprave jedan od najrazvijenijih segmenata bilateralne saradnje, i izrazila nadu da će ta zemlja nastaviti da prenosi znanja i iskustva, imajući u vidu to da je e-uprava jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Savetnik i specijalni izaslanik predsednika Republike Koreje za EXPO 2030 je naglasio da ima puno prostora za jačanje ekonomske saradnje sa Srbijom, i dodao da je važno razmenjivati znanja sa zemljama koje su prosperitetne. On je ocenio da je Srbija ostvarila značajan napredak poslednjih godina u oblasti ekonomije, nauke i privrednog rasta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here