Dragan Šormaz – Kandidovaću se za predsednika Srpske napredne stranke

0
73

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je danas da će se kandidovati za predsednika te stranke ukoliko se Aleksandar Vučić, kako je rekao, zaista povuče s mesta predsednika SNS-a.

Šormaz je u intervjuu agenciji Beta kazao da SNS nije menjala program, ali da je poslednjih godina promenila politiku. „Kada sam se 2010. godine učlanio u SNS, u vrhu stranke mi je rečeno da će glavni cilj biti članstvo u Evropskoj uniji i rešavanje kosovskog pitanja. Danas, posle više od deset godina na vlasti, evrointegracije su potpuno zaustavljenje, a kosovsko pitanje nije rešeno. U Srbiji ne funkcioniše pravna država, a ugrožena je i sloboda medija“, rekao je Šormaz.

Na pitanje da li se na predstojećoj vanrednoj Skupštini SNS-a, zakazanoj za 27. maj, mogu očekivati značajnije kadrovske promene, Šormaz je kazao da su promene najavljene, ali da ne zna da li će se i dogoditi. „Ako je predsednik Vučić stvarno odlučio da se povuče s mesta predsednika, ja razmišljam da se kandidujem za predsednika stranke. Na skupštini bi, u tom slučaju, trebalo da bude nekoliko kandidata za predsednika i da članstvo odluči ko će voditi stranku u narednom periodu“, istakao je on.

Upitan kakve bi promene trebalo da donese novo rukovodstvo, Šormaz je rekao da je neophodno da se promene ponašanje i stavovi pojedinih visokih funkcionera. „Velike promene su potrebne u SNS-u. Naš proklamovani cilj je članstvo u EU, i u skladu s tim ciljem trebalo bi da se usklade stavovi i ponašanje svih funkcionera SNS-a. Morali bi da se usaglasimo s politikom EU, kako bi što pre, u interesu naših građana, Srbija postala članica Evropske unije“, naglasio je funkcioner SNS-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here