Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević položio je danas u Debeljači kod Kovačice venac na spomenik palom borcu Tiboru Cerni, koji je poginuo 1999. godine u bici na Košarama.

Ministar Vučević je nakon polaganja venaca rekao da postoje dve smrti, jedna je fizička, a druga, bolnija, ona kada vas ljudi zaborave. Naglasio je da nikada ne smemo da zaboravimo one koji su branili našu zemlju kada je to bilo potrebno.

Ministar Vučević venac je položio u pratnji brigadnog generala Gorana Momčilovića i brigadnog generala Miroslava Talijana, a vence su položili i članovi porodice, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici lokalne samouprave i boračkih udruženja. Nakon polaganja venaca, ministar odbrane obišao je porodicu i razgovarao sa članovima porodice heroja sa Košara.

Vojnik Tibor Cerna kao komandir streljačkog odeljenja 125. motorizovane brigade učestvovao je u odbrani SR Jugoslavije za vreme NATO agresije.  Poginuo je u odbrani karaule Košare kod Đakovice 1999. godine, a posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena.